2012. május 12., szombat

Olasz eper-álom

Visszavonhatatlanul elérkezett az eper ideje. Bármerre lép az ember, gyönyörűen mosolyognak mindenhonnan, nem lehet otthagyni őket. Legalább egy keveset venni kell belőle, akár tetszik az ötlet, akár nem :-D. De persze, miért is ne tetszene, hiszen annyi finom dolgot lehet készíteni belőle.
Íme pl. egy poharas finomság, néhány olasz hozzávalóval. 

OLASZ EPER-ÁLOM - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM 


Hozzávalók - 2 személyre, azaz 2 db. pezsgőspohárhoz - 
- 5 nagy db. eper
- 8 db. amaretto keksz
- 1 ek. citromlé
- 60 gr olasz habcsók massza: 23 ml víz, 1 kk. citromlé, 33 gr tojásfehérje, 73 gr cukor, 1 tk. eperpép – 1 db. közepes epret villával pépesre dolgozunk -

Elkészítés
Először elkészítjük az olasz habcsókot. A cukrot, citromlevet és vizet 120 fokosra forraljuk, közben a tojásfehérjét félkemény habbá verjük. Majd, miközben verjük a habot, belecsurgatjuk a cukorszirupot. Hozzáadjuk az eperpépet és szinte kemény habbá verjük.
Ha kész, az epret a citromlével kézi botmixerrel összeturmixoljuk, majd a habcsókhoz keverjük. Belekeverjük az apróra tört amaretto kekszet és fogyasztás előtt fél órára a hűtőbe tesszük. 

1 megjegyzés:

  1. Az a bajom, hogy meózom az epret. Úgy, hogy natúr eszek egy szemet. Egyre ritkábban van olyan íze, mint amire emlékszem. Ezek a mostani ízek viszont nem eperre vallanak és nem is tetszenek. Leginkább idős fejkendős nénikéknél lelhető fel az igazi.

    VálaszTörlés