2011. július 21., csütörtök

Dolce Vita - az én (íz)világom: zöldfűszeres szalámival és zöldfűszeres szalámival,mascarponéval és gorgonzolával töltött és rántott olívabogyó

Az olívabogyó a mediterrán világ legsajátosabb növénye. Számtalan minden készíthető belőle, de az egyik legegyedibb formája az elkészítésnek, ha megtöltjük és kirántjuk. Isteni finom előétel vagy egyszerűen csak nassolni való. Észak-Olaszországban néhány helyen az emberek előszeretettel fogyasztják is ebben a formában az olívabogyót. Próbáljuk hát ki mi is!

ZÖLDFŰSZERES SZALÁMIVAL ÉS ZÖLDFŰSZERES SZALÁMIVAL, MASCARPONÉVAL ÉS GORGONZOLÁVAL TÖLTÖTT ÉS RÁNTOTT OLÍVABOGYÓ

Hozzávalók - 1 személyre -
- 10 dkg zöld, magozott olíva bogyó - lehet nagy szemű olíva is, azt könnyebb tölteni -
- 1 csapott tk. mascarpone sajt
- fél csapott tk. gorgonzola sajt
- 2 szelet szalámi - én zöldfűszereset használtam -
- 1 db. tojás
- 4 púpos ek. liszt
- 4 púpos ek. panírmorzsa
- kevés mogyoróolaj - bármilyen olaj jó, de a mogyoróolaj a legjobb -
- citromlé, só, bors

Elkészítés
A szalámit nagyon apróra vágjuk, a mascarponét pedig összekeverjük a gorgonzolával, s teszünk bele egy keveset az összevágott szalámiból. A kétfajta töltelékkel tetszés szerint megtöltjük az olívabogyókat, majd a töltött bogyókra egy kevés citromlevet nyomunk. Ezután bepanírozzuk őket - lisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba és végül a panírmorzsába -, s mogyoróolajban kisütjük. Utána meghintjük sóval és borssal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése