Az utolsókat rúgja sajnos a nyár :(. De még azért kicsit itt tarthatjuk egy finom salátával, egy csodaszép olasz városból, Umbria-ból. Megtalálható benne minden íz, ami elrepít bennünket egy kis kései nyaralásra.
UMBRIA-I TÖLTÖTT PARADICSOM
Hozzávalók
- 4 db. közepesnél kicsivel nagyobb paradicsom
- 2 db. főtt tojás
- 10 dkg tonhal - olajos konzerv kiváló -
- 1 tk. sózott kapribogyó alaposan megmosva, apróra vágva
- 1 db. szardella - konzerv -
- 1 ek. apróra vágott, friss petrezselyem
- kb. 1 ek. házi majonéz - vagy nagyon jó minőségű bolti --
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés
A paradicsomoknak óvatosan levágjuk a kalapját, félre tesszük, a belsejét pedig egy teás kanállal óvatosan kikanalazzuk.
Az összetevőket egy tálban óvatosan összekeverjük, majd a végén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Annyi majonéz kell hozzá, hogy ne legyen száraz a töltelék. Majd a teás kanállal beletöltjük a paradicsomba, és a végén a kalapot visszatesszük a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése