2013. október 5., szombat

Grillezett vörös radicchiora komponált gyors vacsora

Egy kicsit elmaradtam az utóbbi időben, amiért elnézést kérek. Most viszont, egy gyorsan elkészíthető, izgalmas vacsorát hoztam a sokak által keserűnek tartott radicchioval.
Ha egy kicsit megdolgozzuk, az egyik legfinomabb salátát ehetjük bármikor, amikor kedvünk támad.
Isten hozott, ősz!

GRILLEZETT VÖRÖS RADICCHIORA KOMPONÁLT GYORS VACSORA


Hozzávalók - 1, maximum 2 személyre - 
- 0,5 fej vörös radicchio félbe vágva - 2 db. negyed fej radicchio -
- 1,5 ek. extra szűz olíva olaj
- 1/3 tk. édesköménymag összetörve
- 6 szelet sült bacon rusztikusra tépkedve - lehet használni prosciuttot is - 
- ízlés szerint só és bors, de kevés kell hozzá
- néhány szelet kenyér pirítósnak
- egy boldog emlék

Elkészítés
A negyed radicchio fejek mindhárom oldalát 2-3 percig grillezzük, amíg enyhén barna nem lesz. Majd megvárjuk amíg meghűl, s felkockázzuk. Egy közepes méretű tálba tesszük. Hozzáadjuk az olajat, a sót, borsot, összetört édesköménymagot és a rusztikusra tépkedett sült bacont és a boldog emléket. 
A kenyérszeleteket megpirítjuk, meglocsoljuk enyhén extra szűz olíva olajjal, s vagy ráhalmozzuk a salátát, vagy a salátát saját levelébe tesszük, s hozzá esszük a kenyeret. Minden esetben kiváló őszi vacsora. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése