2013. október 27., vasárnap

Jamie Oliverrel a konyhában

Egy ártatlan vasárnap találkoztam először ezekkel a termékekkel. Történt ugyanis, hogy nem találtam balzsamecetet otthon, s az adott pillanatban nagyon kellett volna. Mivel főzéshez kellett, gondoltam, most akkor legyen bármilyen, aztán majd utána veszek olyat, amilyet szoktam. Lévén, hogy közel van egy Spar - de megvásárolhatók az Auchan-ban is -, az első utam oda vezetett. A kínálatból egyiket sem ismertem, de Jamiet igen....még ha a balzsamecetét nem is. 
S mivel Jamiet kedvelem, nem tagadom, finomak az ételei, s valóban gyorsan elkészíthetők, gondoltam, veszek egyet a termékei közül - potom, 1.400 Ft-ért -. S ha már otthon volt az egész üveg, gondoltam, elhasználom, nem csak főzéshez. Meg kell vallanom, az egyik legkellemesebb csalódásom volt. Nagyon jó íze van, kiválóan sűrűsödik - már amennyiben valaki házilag szereti készíteni a balzsamecet krémet -, s az ára is kiváló. Gondoltam egyet. Mi lenne, ha megnézném a többi termékét is. 


A lehetőségek és ízek tárháza nyílt meg előttem. Tudni kell ezekről a termékekről, Olaszországban különböző tartományaiban, kis, családi üzemben készülnek helyi alapanyagokból, s nem tartalmaznak tartósítószert. Egy szósz felbontás után max. 3 napig tárolható a hűtőben. S az ízén is érződik, hogy valóban minőségi alapanyagokból készül. De nézzük a nálunk is kapható termékskálát:
Szószok:
- Paradicsom és bazsalikom
- Paradicsom és chili - tüzes Alfredo chilivel -
- Vöröshagyma és rozmaring - egy csipet chilivel -
- Paradicsom, fokhagyma és olíva

Liguriában készült pestok:
- Napon szárított paradicsom
- Olasz fűszeres - zöld pesto egy kis rozmaringgal és kakukkfűvel -
- Chili és fokhagyma - csak tüzes lelkületűeknek :) -
- Dió és piros paprika - piros csoda -

Bruschetta krémek:
- Paradicsom és vöröshagyma
- Paradicsom és fekete olíva bogyó
- Zöld olíva bogyó

Olíva olajai között található salátákhoz való és a mindennapi főzéshez nélkülözhetetlen fajtájú is. 
Balzsamecete Modenában, a balzsamecet hazájában, egy kis családi vállalkozásban készül. 
Tészták közül a fusilli, spaghetti és penne édes hármasa garantálja a tökéletes olasz ízvilágot a szószokhoz durum búzaőrlemény felhasználásával, tradicionális bronz tésztagéppel készítve. 

Húsfűszerek:
- Spicy Cowboy – Füstösen ízletes
A chili, a kakaó, és a kávé egyedi keveréke, mely tökéletes marhahúsokhoz.
Tálald egyszerűen csak héjában sült krumplival, ropogós zöld salátával, és koronázd egy adag hűs tejföllel!

- Blackened Herb – Illatos és fűszeres
Isteni fűszermix füstölt paprikával, citrommal, kaliforniai paprikával és chilivel. Ez az illatos keverék tökéletes gyorsan sült húsokhoz és halakhoz! Az így elkészült szeleteket sült krumpli gerezdekkel, ropogós zöld salátával, tejföllel a legjobb tálalni. Facsarj rá egy kis citromot is!

- Smoky Barbecue – Édes és füstös
A füstölt só, citrom, kakukkfű és oregano nagyszerű kombinációja, ami sertéshúson vagy csirkén a legszuperebb. Kínáld a húst csöves kukoricával és zöldsalátával, és tálalás előtt bolondítsd meg egy kis mézzel!

- Piri-piri – Tüzes keverék egy zamatos csavarral
A Piri-piri nagyon csípős mix chilivel és egy kis citrommal, mely csirkére, sertésre vagy halra ideális. Meleg lapos kenyéren, házilag készített coleslaw káposztasalátával lesz a legjobb!

- Spicy jerk – Csípős és füstös
Spanyol paprika, fahéj, szegfűszeg, füstölt só és chili ízletes keveréke sertésre, csirkére, vagy halra. Kínáld a fogást puha rizzsel, ropogós zöld salátával, egy nagy adag natúr joghurttal, és facsarj rá citromot!

Fűszermalmok:
- BBQ
- Chili só
- Sechuan bors, chili, gyömbér
- Kakukkfű, citrom, babér
- Rózsaszín Himalája só



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése