2015. április 8., szerda

Egy éves Budapest exkluzív pezsgőbárja, a Double Bubble Pezsgőbár

Már egy éve élvezhetik a buborékrajongók a Double Bubble Pezsgőbár mindent felülmúló egyedi választékát.


2014 áprilisában a Madách tér felújításával szinte egy időben érkezett az ország egyetlen, komoly felhozatallal bíró pezsgőbárja is a helyszínre. Legyen szó a stílusos Taittinger házról, az ikonikus Roedererről, az egyedi Alfred Gratienről vagy a champagne-i kistermelő, David Bourdaire gyümölcsös tételeiről, itt minden megtalálható, sőt még annál is több. Cavák tárháza, hazai vagy orosz pezsgők díszes kavalkádja, az olaszok híres proseccóinak megannyi változata, de szlovén organikus pezsgő is a pohár tartalma lehet, a legkiválóbb minőségben. Ha a vendég nem tudja, mit válasszon, a készséges személyzet azonnal a segítségére siet. Megnyugtatásként: minden tétel fogyasztható kóstolóadagként is. Fontos és neves termőterületeket járhat itt végig a vendég, melynek élményét fokozza az exkluzív kialakítás, a könnyű ételek sora és a szakmaiság.
Az elmúlt egy év, valamint a találkozás örömeként az évfordulóra pazar estével állt elő a pezsgőbár tulajdonosa és a személyzet.


Minden körülölelt az exkluzív kóstolósor, az alábbi szereplőkkel:
Szent Tamás Pincészet „KISHEGY” 2010
Ez a tradicionális eljárással készített száraz Furmint pezsgő a Kishegy dűlő ásványosságát mutatja, valamint, a fajta sokszínűségét. Szikársága mellett megfelelő beltartalma teszi szerethetővé, és lehetőséget biztosít a hosszabb érlelhetőségének.
Chateau Vincent BLANC FLEUR 2007
„ A fehér virág egy tiszta gondolat!”
Garamvári Vencel mára már beírta magát Magyarország újkori pezsgőkultúrájába kifinomult pezsgőivel.
A pezsgőház többi termékéhez hasonlóan a Blanc Fleur alapbora is a pincészet balatonlellei birtokán készült, mely ebben az esetben 100% Pinot Blanc. A szőlőfajta gyümölcsös, citrusos ízei a mediterrán estéket, illatvilága a nyári réteket juttatja eszünkbe. A pohárban felszálló apró gyöngyök frissességet, tisztaságot és játékosságot idéznek.
A Blanc Fleur a XXXI. Országos Borversenyen a legjobb pezsgő díját nyerte el, 2010-ben pedig a Pannon Bormustra csúcspezsgője lett.
Pierre Boever DES DAMES DE FRANCE NV
A termelő, Boever et Fils Tauxières-Mutry településen található Epernay-től északra. Sébastien Boever a hagyományos módszerekre támaszkodva műveli Grand Cru területeit, amik Ay és Bouzy területén találhatóak. A viszonylag fiatal 4,50 hektár szőlő 3 hektár Pinot Noirból és 1,5 hektár Chardonnayból áll.  Az alap házasítás 80% Pinot Noir és 20% Chardonnay összetételű, és egy könnyű, elegáns, harmonikus champagne-t ad végeredménynek.
Taittinger BRUT RÉSERVE NV FIFA edition
A BRUT RÉSERVE tétel champagne e verziója volt a 2014-es Labdarúgó Világbajnokság hivatalos pezsgője, amely egy különleges design-t is kapott. Ez a tétel, mint minden más champagne háznál, a belépő vagy bevezető pezsgő, ami előrevetíti a ház stílusát és nagy elismerésnek örvend az egész világon kifinomult egyensúlya és különös vibrálása miatt. Az alapbor – melyet 40 különböző területről szüreteltek –  40%-ban Chardonnay-t tartalmaz, a maradék 60%-on a Pinot Noir és a Pinot Meunier osztozik.
Mandois BLANC de BLANCS 2008 1er cru
A Champagne Mandois székhelye a Vallée de la Marne-ban van. Alapfilozófiájuk a terroir központúság, a gondos szőlőművelés és szelekció. A függetlenségét máig őrző birtok ma 35 hektárnyi területen gazdálkodik, tizenkét, köztük több grand cru apellációban, 70 %-ban chardonnay szőlőfajtára koncentrálva.  A 100% Chardonnay-ból készült BLANC de BLANCS champagne-t 2008 kiváló szüreti évében 3 területről szüretelték Choulily (Grand Cru) Pierry, Vertus (Premiere Cru) és közel 5 év palack érlelés után 2014 márciusában degorzsálták. Hihetetlenül elegáns illat, friss, finom, gyümölcsös jegyekkel, mint a grapefruit és sárgabarack.  Kerek, izgalmasan elegáns, kissé „húsos”champagne. Igazi élvezet.

De a Pezsgőbárban a mindennapok sem különbek. Folyamatosan 18-25 féle pezsgőt lehet kóstolni nem csak pohárban, de kóstolóadagban egyaránt, s a választék folyamatosan frissül. Hiszen a cél nem kevesebb, mint megismertetni az érdeklődőket az olasz proseccoval, spanyol cavákkal, és a francia francicortákkal, crémantokkal és champagneokkal. A kínálatot a tévedhetetlen stílusérzékéről ismert Taittinger champagne-ház tételei koronázzák meg és olyan pezsgőborok teszik teljessé, mint a Comtes de Champagne, a Roederer Cristal, a Dom Pérignon vagy a Krug.
Legyen még sok, boldog születésnapod, Pezsgőbár!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése