2015. október 11., vasárnap

Őszi receptek Nutribulletre hangolva

Többen emlékezhetnek rá, néhány éve volt egy elég komoly projektem a Delimano céggel egy kb. fél éves versenyt követően. Mégpedig, hogy megnyertem a versenyt, s a cégnek köszönhetően egy hétig Toscana-ban főzőcskézhettem egy hihetetlen klassz agriturismo-ban. Aztán utána jöttek a gépek reklámozásában való segédkezés, ami azóta sem maradt abba, hiszen a Delimano termékei valóban jók. Akik már próbálták, meggyőződhettek róla.
Most sincs ez másképp. Piacra dobtak egy turmixgépet Nutribullet néven, ami a maga 600 W-os motorjával a pillanat tört része alatt krémesít bármit. Ezt a tudást tettem most próbára két őszi recepttel. 

ŐSZI RECEPTEK NUTRIBULLETRE HANGOLVA
A Nutribullet-ről bővebben ITT olvashat! 


Az egyik recept egy nem mindennapi, név nélküli, őszi hangulatú paradicsomleves. A története nagyon egyszerű. A facebook-on néhány gasztro újságíró társammal kiszemeltünk egyikünk oldalán ezt a levest. Aztán persze ahogy az lenni szokott, mindenki elkészítette. S mindenki kellően rá is szokott. Úgy gondolom tehát, ha adva van egy kupac ember, akik elég jól értenek a gasztronómiához, ettek már ezt-azt, itt-ott, s mégis egy ilyen leves kedvencükké válik, azzal a fogással nagy baj nem lehet. 

ŐSZI PARADICSOMLEVES


Hozzávalók - 4 személyre -
- 9 db. közepes paradicsom félbe vágva
- 2 nagy db. vöröshagyma megpucolva és félbe vágva
- 5-6 közepes db. megpucolt fokhagyma
- 1 púpos tk. szárított kakukkfű
- 2-3 ek. olíva olaj
- 1 l alaplé
- 1 szelet, kb. 8 cm hosszúságú kenyér
- só ízlés szerint
- reszelt parmezán 

Elkészítés
A megpucolt és félbevágott paradicsomot és hagymát, valamint a fokhagymát egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd kicsit összerázzuk, hogy mindenhova jusson, s végül megszórjuk a kakukkfűvel. 200 fokra előmelegített sütőben puhulásig sütünk mindent. Ekkor beletesszük - adagonként - a Nutribullet gépbe, alaplevet adunk hozzá, valamint kenyeret, s összepépesítjük. Lehet rusztikusabbra is hagyni, akkor a gépet csak pár másodpercig kell használni. Amikor minden adag kész, összeöntjük egy fazékban, tűzön kb. 5 percig főzzük, miközben ízlés szerint sózzuk. Tálaláskor friss parmezánt reszelünk rá. 

A másik recept egy eszméletlen őszi ízű és színű kávés recept. Akik ismernek tudják, nálam leginkább az olasz pörkölésű eszpresszóig jut a kávézás. Így ehhez a recepthez is ilyen kávét használtam. 

SÜTŐTÖKÖS LATTE


Hozzávalók - 4 személyre -
- 12 dkg sült tök
- 1 adag ristretto
- 2,5 dl mandulatej
- 8 szem blansírozott mandula
- 1,5 tk. barna cukor
- 1 késhegynyi őrölt vanília
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 1 késhegynyi őrölt kardamom
- kb. fél dl meleg tej a tejhabhoz

Elkészítés
A Nutribullet gépbe tesszük a sült tököt, mandulatejet, mandulaszemeket, cukrot, vaníliát, szegfűszeget, szerecsendiót, kardamomot és ristrettot, s kb. 1 perc alatt összedolgozzuk a géppel. A meleg tejből tejhabot készítünk. A lattet poharakba töltjük, s bár már önmagában is lesz hab a tetején a gyors fordulatszámtól, de erre még tejhabot kanalazunk és reszelünk a tetejére egy kevés szerecsendiót. 
Ez a recept ízlés szerint variálható. Lehet még hozzáadni, gyömbért, vagy narancsot, de akár csokireszeléket is, bátrabbak próbálkozhatnak kávélikőr vagy contreau hozzáadásával, kinek, mihez van kedve. Hiszen a Nutribullet mindent összepépesít. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése