2011. december 14., szerda

Birsalma leves - a birsalma sajt levéből

Amikor a birsalma sajtot készítettük, említést tettünk róla, hogy a levet ne öntsük ki amiben a birsalma főtt, mert egy kicsit tovább ízesítve nagyon rövid idő alatt, remek levest lehet készíteni belőle.

BIRSALMA LEVES - A BIRSALMA SAJT LEVÉBŐL

Hozzávalók - kb. 2 tányér leveshez -
- 3 dl lé, amiben a birsalma főtt
- 0,5 ek. fehér bor
- 3 púpos kk. vaníliás cukor
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 1 késhegynyi őrölt kardamom
- bő 1 ek. főzőtejszín
- 1 ek. vanília puding
- 0,5 ek. citromlé
- kevés durvára vágott dió

Elkészítés
A lébe beletesszük a bort, vaníliás cukrot, fahéjat, kardamomot és citromlevet, s egy kicsit összefőzzük. A főzőtejszínt összekeverjük a pudinggal és besűrítjük vele a levest. A végén durvára vágott diót szórunk rá.

A Facebook-on még tart játék, amiben várom a lájkokat a Rozmaring&Csokoládé oldalra - a játékban való részvételhez magát a Rozmaring&Csokoládé oldalt kell lájkolni - 2011. december 31. délig, hiszen értékes nyereményben részesül majd valaki, aki a lájkolók közül kisorsolásra kerül, természetesen olyanokban, amelyek a konyhában használható.   

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szívesen, írd majd meg, hogy ízlett nektek!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó volt. Délután elkészítettem és azt tálaltam fel vacsorára. Most épp a megye egy másik szegletét járja Melinda és este hat körül szokott beesni. Pont etetésre. :) Dupláztam, mert pont kétannyi volt a lé. No és persze nem mehetett "csont nélkül" a dolog. Nem volt idehaza fehérbor -pedig úgy emlékeztem- és már nem akartam kiszállni a melóból. (Ez volt a hivatalos és diplomatikus magyarázat a lustaságra.) Volt viszont bontott Triple Sec, alig egy féldecinyi maradt az üveg alján valamikorról. Beleöntöttem azt. Elvitte a forralás mint a pinty, mert nem érződött ki. El sem sikerült rontanom, mert Melinda is két adagot vacsorázott belőle. Nem maradt egy csepp sem! :))

    VálaszTörlés
  3. WOWWW, s akkor mi vagy te, ha nem profi szakács :-)????!!!!
    Gratulálok az ötleteléshez, nagyon kreatív vagy!
    Örülök, hogy ízlett mindkettőtöknek, ilyenkor látom mennyire is értelmes dolog ez a blogírás, hiszen valóban örömet okozok vele. Köszönöm a visszajelzésed!

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon köszönöm, megtisztelő egy igazi profitól.
    Hol vagyok én még attól? Nem is leszek. Néha a botlás is jól sül el, ha jó helyre esik az ember. Mi köszönjük neked! :))

    VálaszTörlés