2011. december 18., vasárnap

Dolce Vita - az én (íz)világom: Sült gesztenye - pihenésképp az ünnepi rohanásban -

Arra gondoltam, mivel az elmúlt négy hétben biztos sokat dolgozott mindenki az ajándékok beszerzésével, becsomagolásával, ja, s azzal kezdve, hogy kigondolásával, most egy picit dőljünk hátra, s adjuk át magunkat egy tipikus téli ropogtatni valónak. 

DOLCE VITA - AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM: SÜLT GESZTENYE - PIHENÉSKÉPP AZ ÜNNEPI ROHANÁSBAN -





Hozzávalók - kb. 2 személyre -
- kb. fél kg nagy szemű, szép gesztenye
- 1 dl víz

Elkészítés
Az elkészítése roppant egyszerű. Fogjuk a gesztenyéket, s egyenként, a púpos felükön keresztbe mélyen bevágjuk őket, de nem vágjuk ketté.
Ha ezzel megvagyunk, egy nagy serpenyőbe rakjuk őket, ráöntjük a vizet, lefedjük fedővel, s a közepes méretű gázrózsa, közepesnél nagyobb lángján elkezdjük sütni. Amíg puhulnak a vízben, addig nem nyúlunk hozzájuk. Ha már elpárolgott a víz, akkor kb. 20 másodpercenként megrázzuk a serpenyőt úgy, hogy kicsit elemeljük a tűzről. Kb. 15-20 percen belül van kész, amikor már egy-két helyen fekete foltokat látunk, valamint, a gesztenye szép, sárga színű lesz.

2 megjegyzés: