2012. január 4., szerda

Málnás-fehércsokoládés muffin

A piros gyümölcsnél nincs jobb a világon. Semmivel nem lehet szebb látványt elém tenni, mint egy tálat, amely tele van málnával, ribizlivel, cseresznyével, meggyel, ki tudja még mivel.
Sajnos, ez a megállapítás nem erre az évszakra vonatkozik. De mindig, mindent meg lehet oldani valahogy, hogy mégis az ember örömet tudjon okozni magának. Ez esetben fagyasztott málnával :-). 

MÁLNÁS-FEHÉRCSOKOLÁDÉS MUFFIN


Hozzávalók
- 20 dkg málna
- 15 dkg darabokra tört fehér csokoládé
- 1 rúd vanília magja
- 1 db. tojás
- 1 tk. lime leve
- 1 db. citrom reszelt héja
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek. cukor
- 0,5-0,5-0,5 tk. őrölt kardamom, fahéj és gyömbér
- 1 csipet só
- 1 dl tej
- 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés
A muffin formákat béleljük ki papírral, majd a sütőt melegítsük elő 190 fokra.
A lisztet, sütőport, cukrot, sót, kardamomot, gyömbért, reszelt citromhéjat, vaníliamagot és a legvégén a fehér csokoládét keverjük össze. Egy másik tálba keverjük össze a tejet, étolajat, lime levet, tojást, házi vanília eszenciát
Ha ezzel meg vagyunk, akkor a folyékony masszát adjuk a lisztes masszához. Ha ezt jól eldolgoztuk, óvatosan, nagy mozdulatokkal keverjük el benne a málnát - fagyasztott málna esetén a felolvasztott málnát -. Arra ügyeljünk, hogy ne keverjük túl sokáig, s valóban széles mozdulatokkal dolgozzunk, mert különben az egész muffin rózsaszín lesz, s a málnák széttörnek benne. 
A masszát rakjuk a muffin papírokba 3/4 részig, majd süssük 20-25 percig, amíg szép, aranybarna nem lesz. Ha megsült, kb. 5 percig pihentessük mielőtt kiszednénk a formából a muffinokat.

2 megjegyzés:

  1. Nagy kísértés ... de megállom. Le kell passzolni az "ünnepeket". :)

    VálaszTörlés
  2. ÓÓÓÓ...ismered a mondást?! Majd hétfőn elkezded!!!! :-)
    Addig pedig jöhet egy kis nyáridéző muffin!!! :-)

    VálaszTörlés