2012. április 18., szerda

Könnyed tengerparti vacsora

Néhány nappal ezelőtt a facebook oldalra feltöltöttem egy nagyon aranyos képet, ahogy számtalan kiscica figyeli a mólón, ahogy az éjszakai halászatból visszatért csónakokban válogatják a halakat. S a cicák csak várták a finom falatokat. 
Ha a kiscicáknak nem is készítettem, azért most veletek megosztanék egy nagyon finom és könnyen elkészíthető, tengeri élőlényekből álló vacsorát.

KÖNNYED TENGERPARTI VACSORA - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM


Hozzávalók - 1 személyre -
- 1 szelet vadlazac
- 5 db. szent jakab kagyló
- 2-3 csipet tengeri só
- 2 csipet durvára tört színes bors
- 75 cl száraz fehérbor
- 2 db. fokhagyma négybe vágva
- 5 szál petrezselyemzöld apróra vágva
- 1 tk. apróra vágott rozmaring levél
- ¼ zöld citrom leve
- 2 tk. olíva olaj

Elkészítés
A tengeri élőlényeket egy nagy darab alufóliára tesszük egymás mellé. Megsózzuk és megborsozzuk mindkét oldalukat, majd a tetejére szórjuk a petrezselyemzöldet és a rozmaringot, s meglocsoljuk olíva olajjal. Majd citromlevet nyomunk rájuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az alufólia szélet felhajtjuk, hogy ne folyjon ki a bor és felöntjük annyi fehérborral, hogy ¾ részt elfedje a tengeri élőlényeket. A tetején összezárjuk az alufóliát, hogy ne engedje ki a gőzt, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig pároljuk. Ekkor kinyitjuk a tetejét és 10 perc alatt kicsit megpirítjuk az összetevőket.
Olíva olajas, sós, borsos, citromos zöldsalátával tálaljuk. Természetesen, a tengeri élőlények változhatnak, nyugodtan lehet rákot tenni bele, előfőzött fekete kagyló belsejét, stb., nekem most ez volt itthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése