Az idő mára ismét egy kicsit ősziesre fordult, ezért egy narancsos recepttel érkezem. Érdekes, hogy számomra a narancs mindig az őszi, téli időszakra emlékeztet, pedig Szicíliában nem éppen ebben az időszakban terem.
Így szerintem a legideálisabb gondolat, ha a narancsot hűvösebb tavaszi, nyári napon fogyasztjuk, vagyis most :-D.
ZABPELYHES KEKSZ SZICÍLIA ÍZÉVEL - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM
Hozzávalók:
- 5 dkg zabpehely
- 10 dkg liszt
- 10 dkg barna cukor
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 10 dkg vaj
- bő 1 ek. narancsméz - lehet narancsos méz is -
- 0,5 db. narancs reszelt héja
- 1 kk. vanília eszencia
- 2-3 ek. tej
Elkészítés:
Összekeverjük egy tálban a lisztet, zabpelyhet, sót, cukrot,
szódabikarbónát, reszelt narancshéjat, majd felolvasztjuk a vajat és
hozzákeverjük a mézet és picit összemelegítjük. Ráöntjük a zabpelyhes
keverékre, hozzáadjuk a vanília eszenciát és a tejet, majd formálható masszává
keverjük össze.
Egy tepsire sütőpapírt teszünk, s dió nagyságú, laposra
nyomott köröket helyezünk el egymástól kb. 3 cm távolságra és 175 fokra
előmelegített sütőben kb. 12-13 perc alatt megsütjük.
Leginkább frissen
fogyasztva ajánlom, mert ha kihűl, kicsit megkeményedik. Jó és finom keményen is, zárt dobozban akár két hétig is eláll, de nekem frissen ízlik a legjobban.
Épp rákattantam a zabpelyhes sütikre:)Naranccsal meg annyira finom lehet! Szuper jól néz ki! Mentem is:)
VálaszTörlésEmi, valóban nagyon finom lett, feltétlen próbáld ki, megéri! :-D
VálaszTörlésKöszönöm a dicséretet!