2012. augusztus 24., péntek

Keksz rózsával és kardamommal

A nyár vége kicsit munkadúsra sikeredett, ezért talán kevesebbet főzök, de egy dolognak mindig kell itthon lennie, mégpedig egy igazán finom keksznek.
A mostani nagyon könnyen elkészíthető, és a kellemes látványt igazán káprázatos íz követ. 

KEKSZ RÓZSÁVAL ÉS KARDAMOMMAL 


Hozzávalók
- 5 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 db. kis tojás fehérje
- 1 csipet só
- 1 marék szárított rózsaszirom darabokra törve
- őrölt kardamom

Elkészítés
Simára keverjük a lisztet, cukrot, vajat, tojásfehérjét – felverés nélkül – és sót, majd amikor kész, akkor egy sütőlapra sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, s a sütőpapíron kör alakban szétkenünk 1 tk-nyi masszát. Ha kész, mindegyik tetejét megszórjuk rózsaszirommal és egy csipet őrölt kardamommal, s kb. 10-12 perc alatt megsütjük.  Légmentesen záródó dobozban hosszú ideig eláll. Köszönet érte Mautner Zsófinak!

2 megjegyzés:

  1. Most így az éjszakába fordulva elnassolgatnám .... na hiszen! :)

    VálaszTörlés
  2. Gyorsan-gyorsan készítsd el, s már mehet is a falatozás! :-)

    VálaszTörlés