2012. november 21., szerda

Insalata radicchio rosso - Vörös radicchio saláta

Van néhány asszociációm az őszre. A gesztenye után szorosan a következő a vörös radicchio saláta. A színe, az enyhén kesernyés íze - amit a leginkább szeretek benne - valahogy mindig ezt az évszakot juttatja eszembe. Még akkor is, ha éppen nyáron eszem :-D. 
Sokféleképpen fel lehet használni, most elsőnek egy salátát mutatok, ami szín - és ízvilágában egészen különleges, az íze pedig egyenesen kiváló...de feltétele a kiváló minőségű olíva olaj. Gyakorlatilag mindenhol kiváló olíva olajat kellene használni, de salátáknál nélkülözhetetlen, hiszen ez adja meg az ételek "bukéját". 

INSALATA RADICCHIO ROSSO - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM


Hozzávalók
- ¼ db. vörös radicchio saláta
- 1 marék vegyes zöld saláta
- ¾ db. körte megpucolva
- 1 ek. pirított dió
- 1 ek. nyers dió
- 1 késhegynyi bors
- só
- 0,5 dl kiváló minőségű extra szűz olívaolaj
- 1-2 tk. balzsamecettel

Elkészítés
A salátákat vágjuk össze vékony csíkokra, valamint a körtét pucoljuk meg és vágjuk azt is csíkokra. Keverjük össze egy tálba. Majd a nyers diót kicsit törjük meg, s járjunk el ugyanígy a pirított dióval is. Ezután az olíva olajat alaposan keverjük össze a sóval és borssal, öntsük a salátára és jól keverjük össze. A végén öntsük rá a balzsamecetet és azt is keverjük a salátához. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése