Imádom a leveseket, aki ismer, az ezt tudja. Amiből lehet levest készíteni, hát, én abból készítek. S ilyenkor miből a legjobb? Na, miből? Hát gesztenyéből. Mindenfajta leves kiváló belőle, de én leginkább krémleveseket teszek belőle az asztalra.
A krémleveseket egyszerű elkészíteni, finomak és laktatóak.
A múltkori után itt egy újabb, ez már nagyjából az utolsó...vagy mégsem? :-D
KÓKUSZOS GESZTENYE KRÉMLEVES
Hozzávalók
- 30 dkg főtt gesztenye
- 5-6 dl tej
- 2 dl kókusztej
- 3 ek. gesztenyeméz
- 1 ek. rum
Elkészítés
Vagy vegyünk egy csomag előfőzött gesztenyét, vagy pedig a
30 dkg gesztenyének bevágjuk a tetején, s kb. 20 perc alatt közepes lángon
megfőzzük és megpucoljuk őket.
Ezután a hideg tejbe beletesszük a gesztenyéket, s elkezdjük
főzni 20 percig. Amikor eltelt a 20 perc, kézi botmixerrel összepépesítjük és
hozzáadjuk a kókusztejet, mézet és rumot. Kb. 5 percig főzzük, hogy az alkohol
nagy része elpárologjon belőle. Ha eltelt az 5 perc, elzárjuk alatta a tüzet, s
melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése