2012. november 14., szerda

Kókuszos gesztenye krémleves

Imádom a leveseket, aki ismer, az ezt tudja. Amiből lehet levest készíteni, hát, én abból készítek. S ilyenkor miből a legjobb? Na, miből? Hát gesztenyéből. Mindenfajta leves kiváló belőle, de én leginkább krémleveseket teszek belőle az asztalra. 
A krémleveseket egyszerű elkészíteni, finomak és laktatóak. 
A múltkori után itt egy újabb, ez már nagyjából az utolsó...vagy mégsem? :-D

KÓKUSZOS GESZTENYE KRÉMLEVES


Hozzávalók
- 30 dkg főtt gesztenye
- 5-6 dl tej
- 2 dl kókusztej
- 3 ek. gesztenyeméz
- 1 ek. rum 

Elkészítés
Vagy vegyünk egy csomag előfőzött gesztenyét, vagy pedig a 30 dkg gesztenyének bevágjuk a tetején, s kb. 20 perc alatt közepes lángon megfőzzük és megpucoljuk őket.
Ezután a hideg tejbe beletesszük a gesztenyéket, s elkezdjük főzni 20 percig. Amikor eltelt a 20 perc, kézi botmixerrel összepépesítjük és hozzáadjuk a kókusztejet, mézet és rumot. Kb. 5 percig főzzük, hogy az alkohol nagy része elpárologjon belőle. Ha eltelt az 5 perc, elzárjuk alatta a tüzet, s melegen tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése