Ez a csirkének egy olyan elkészítési módja, ami mindenkit rabul fog ejteni, aki szereti az igazán pikáns ízeket. Van ebben olasz, portugál, minden, ami a mediterrán világot hozza el a konyhánkba.
PIRI PIRI CSIRKE
Hozzávalók - 2-3 személyre -
- 6 db. bőrös csirke felső comb
- 1 db. piros kaliforniai paprika
- 1 db. sárga kaliforniai paprika
- 2 nagy csipet szárított kakukkfű
- só, bors, olíva olaj
Piri Piri mártás
- 1 db. kis fej lila hagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 0,5 db. habanero chili paprika 3/4-e kimagozva és kierezve - ez opcionális, attól függ, ki, mennyire szereti az erőset. ez a mennyiség kellemesen pikánssá teszi az ételt -
- 1 ek. édes őrölt paprika
- 2 ek. fehérborecet
- 1 ek. Worcesters szósz
- 1 db. citrom reszelt héja
- 0,5 db. citrom leve
- 1 nagy marék bazsalikom
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi bors
- 70 ml víz
- 1 szívből jövő kérés, most is, mint mindig, a legutolsó összetevőként
Elkészítés
A combok bőrmentes oldalát rácsozva vagdossuk be, majd sózzuk-borsozzuk. Forró olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd tányérra helyezzük őket, de az olajat ne öntsük ki. A kaliforniai paprikákat négy részbe vágjuk, az olajat, ha kell, kicsit felöntjük még olajjal, s megsütjük rajta a paprikák mindkét oldalát közepes lángon.
Ezután elkészítjük a szószt. A hagymákat durvára vágjuk, a chilit is összevágjuk, majd az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, s alaposan összeturmixoljuk.
A húsokat egy üvegtálba tesszük bőrös részével felfelé, szórjuk meg a kakukkfűvel, öntsük rá a tányérra folyt pecsenyelevet, majd helyezzük el a sült paprikákat úgy, hogy ne nagyon fedjék el a húst.
200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Én kakukkfüves sült újburgonyával tálaltam, de ezt mindenkinek az ízlésére bízom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése