2014. február 20., csütörtök

Autentikus thai menü a Paris Budapest Étteremben (Sofitel Hotel)

Az elmúlt években egyre nagyobb szerepet kap hazánk gasztronómiájában is a keleti konyha. Egyre inkább ismerői is leszünk, nem csak szeretői. 
A Thai Nagykövetségnek, valamint a Thai Kereskedelmi Kamarának köszönhetően ismét a thai konyháé volt a főszerep a Paris Budapest Étteremben, a Sofitel Hotelben. 
Február 18-án két világhírű séf, Jamnong Nirungsan és Kent Arnon Masanglong vette át az irányítást néhány órára, hogy fogásaival bemutassák a hotel gasztro baráti körének hazájuk konyhaművészetének tradicionális vonalát megfűszerezve egy kis modernséggel. Hiszen ez utóbbit kevesen ismerik nemcsak Magyarországon, de világszerte. Hogy a thai konyha modern vonulata ismertté tudjon válni, a két híres séf hazánkon kívül Közép-Kelet Európa számos országában is vendégeskedik, s a road show egyik állomásaként fogadták el Magyarország meghívását is.


A két mesterszakács számos gasztronómiai elismerést tudhat magáénak. Jamnong Nirungsan a Thai Séfszövetség elnöke, fő tanácsadója a Thai Kulináris Akadémiának, illetve bírája a WACS (World Association of Chefs Societies Accredited Judge) szervezetének. A thai "Iron Chef" tévéműsor tanácsadója és fő bírája. 


Szintén nagy tiszteletnek örvend hazája gasztronómiai világában a 29 év tapasztalattal rendelkező Kent Arnon Masanglong is, aki számos világszínvonalú szállodában és étteremben is dolgozott már, ezen kívül a bangkoki Chef Festival Thailand 2013, illetve a Spirit of Chef in Thailand 2013 legjobb séfjei között szerepelt.


Magyarországi útjukon Kókuszos levest készítettek sült kacsával, valamint Pácolt grillezett pisztráng filét sárga fűszeres jázmin rizzsel és thai szósszal. 



FEBRUÁR 24-TŐL EGY HÉTEN ÁT MINDENKI RÉSZESE LEHET EZEKNEK A FOGÁSOKNAK, AKI ELLÁTOGAT A SOFITEL HOTEL, PARIS BUDAPEST ÉTTERMÉBE - 1051 Budapest, Apáczai Csere János u. 18. - ÉS MEGKÓSTOLJA A "BUSINESS LUNCH" KERETEIN BELÜL. AZ ÉTELEKET JEREMY CAYRON, AZ ÉTTEREM FRANCIA SÉFJE FOGJA ELKÉSZÍTENI A KÉT THAI SÉF EREDETI RECEPTJE ALAPJÁN. 
A KÉT FOGÁS ÁRA ÖSSZESEN: 2.450 FT/FŐ


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése