2011. szeptember 21., szerda

Kőrözött egy kicsit másképp és teljesen házilag

Az egyik barátomtól a napokban egy nagyon kedves dicséretet kaptam. Azt mondta, hogy annyira jó, hogy az egyszerű ételeket is feltöltöm a blogra, mert azon kívül, hogy mindig van bennük valami újdonság, amit kipróbálhat, eszébe juttatok egy éppen aktuális, gyors vacsorát.
Ilyen ez a mostani választásom is.

KŐRÖZÖTT EGY KICSIT MÁSKÉPP ÉS TELJESEN HÁZILAG


Hozzávalók - 2 személyre -
- 2 db. nagy, házi pritamin paprika - paradicsompaprika -
- 25 dkg házi túró
- néhány ek. házi tejföl
- fél db. közepes vöröshagyma apró kockára vágva
- ízlés szerint só, őrölt pirospaprika
- 1 késhegynyi őrölt köménymag - nagyon finom őrölt római köménnyel is -
- 1 db. közepes, tanyasi tojás megfőzve

Elkészítés
A túrót villával összetörjük, s beleteszünk annyi tejfölt, hogy krémes állagú legyen. Közben a tojást feltesszük főni. Majd a hagymát apró kockára vágjuk, beletesszük a tejfölös túróba a sóval, őrölt piros paprikával és őrölt köménnyel együtt. Amikor a tojás megfőtt, megpucoljuk és beletesszük a keverékbe, s egy villával elkeverjük benne úgy, hogy darabos maradjon a tojás. 
Amikor ez is kész, fogjuk a paprikákat, megmossuk, ketté vágjuk, kiszedjük a csumáját, majd megsózzuk belül, s beleteszünk a kőrözöttből.
Én már vajat ilyenkor nem szoktam beletenni, mert a tojástól kellően krémes lesz, a házi termékekről már nem is beszélve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése