2011. szeptember 4., vasárnap

Fehérboros kukorica-krémleves sült bacon-nel

Ha már elkészítettük az összes kukoricalisztet házilag, s még mindig maradt egy kis kukoricánk, készítsünk belőle egy remek krémlevest...s persze, a fehérbort se hagyjuk ki :-D!

FEHÉRBOROS KUKORICA-KRÉMLEVES SÜLT BACON-NEL


Hozzávalók - kb. 4 személyre 
50 dkg kukoricaszem, nyers
- 1,5 szál újhagyma
- 1,5 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl fehérbor
- 1 dl tejszín
- 3 dkg vaj
- só, bors, szerecsendió
- pirított bacon a tálaláshoz

Elkészítés
Az újhagymát karikára vágjuk és a vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáöntjük a kukoricát és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyi magasan ellepje, s megfőzzük a kukoricát. Ha a kukoricaszemek puhák, kézi botmixerrel összepépesítjük. Ezután átpaszíruzzuk, mert néhány részt a mixer nem tör össze, s az zavaró a levesben, így viszont szép, egyenletes levest kapunk. Ezután hígítjuk fehérborral és ha kell bele, akkor még vízzel is. Beletesszük a tejszínt, sót, borsot és szerecsendiót ízlés szerint, s összerottyantjuk az egészet, ami max. 5 perces munkafolyamat.
Közben a bacon csíkokat zsírpapírra tesszük, 120 fokos sütőben megsütjük, s a leves tetejére csipkedjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése