Talán már az idő is megjavul, így szívesebben mozdulunk ki a héten. Íme, néhány jó program, amiről kár lenne lemaradni.
Március 20., szerda, II. Macaron Nap - helyszín: Akvárium
Március 20-án 15-21 óráig minden a macaronról fog szólni az Akvárium Klubban az Erzsébet téren.
Csomó kiállító, színesebbnél színesebb macaronokkal, valamint, a SZÍNEZŐ elárulja nekünk, miért éppen azt a színű macaront szeretjük. De tartogat mondanivalókat Zólyomi Zsolt parfümőr is, valamint, Giannival beszélgetek arról, hogy került a macaron - ez esetben maccarone :-) - Olaszországból Franciaországba, s még számtalan izgalmas program, verseny, enni - és innivaló.
Bővebb információk és jegyvételi lehetőség: http://macaronnap.hu/2013/03/06/macaron-nap-2013-hivatalos-program/
Március 23., szombat, Winnie gasztro - és borpiac - helyszín: Apacuka Étterem
A húsvét előtti hétvégén megszervezi a Borjour új
rendezvényét, a Winnie gasztro- és borpiacot. A március 23-i rendezvényen az
érdeklődők egész nap szabadon kóstolhatnak és jelentős kedvezményekkel
vásárolhatnak is a kiállító borkereskedések, gasztroboltok kínálatából.
A Winnie teljes mértékben non-profit kezdeményezés: a
látogatóknak ingyenes a belépés, és a szervezők a kiállítóktól sem kérnek
semmiféle juttatást. A Borjour célja, hogy összehozza a kisebb, de a minőségi
termékek iránt elkötelezett kereskedőket és az igényes fogyasztókat.
A helyszín az Apacuka étterem és varieté, mely három szinten
biztosít hangulatos környezetet a piacozáshoz a Nagymező utcában, ahol
reményeink szerint hamarosan önt is viszontlátjuk!
Bővebb információ: http://borjour.hu/winnie-marciusban-is-az-apacukaban/
Március 23., szombat, Etyeki Piknik
Ezt a programot a Chili&Vanílián találtam, s nagyon érdekesnek ígérkezik. Egész napos piknik Etyeken, ahol lesz sonka, muzsika, eszem-iszom, gyerekeknek játszási lehetőség, főzőcskézés, sétálgatás, nevetgélés, kikapcsolódás. A Rókusfalvy birtok pedig főzőversenyre invitálja a küzdő szelleműeket.
Bővebb információ: http://www.etyekipiknik.hu/
Március 24., vasárnap, Séfek&Bloggerek közös vacsora a Várban
Elsőként lesz ilyen rendezvény, ahol bloggerek és séfek főznek közös vacsorát a Halászbástya Étteremben. A párok sorsolás útján "találtak egymásra", s íme az eredmény, vagyis a menü és a párok:
Hideg előétel: Mautner Zsófia - Bíró Lajos
• „Egy férfi és egy nő”: Rilette kocsonya chilis pácolt citrommal, csípős-édes zöldségekkel
Leves: Bodrogi Eszter - Bereznay Tamás
• Sült csirke velouté karalábéval és friss korianderrel
Meleg előétel: Jókuti András - Tobai Róbert
• Házinyulas risotto sült medvehagymával, saját jus-vel
Halas főétel: Magyarósi Csaba – Hammer Zoltán
• Tőkehal szárított sonkával, briós kéregben, petrezselymes burgonyafőzelékkel, kaprival, marinált újhagymával
Húsos főétel: Ugrai Nagy Tünde – Horváth Gábor
• Borjúnyak 'Orloff' csicsóka gratinnel, mangolddal, paradicsomos jus-vel
Desszert: Nábelek Zsófia – Jahni László
• Zöldalma "kolbász" rétes morzsában, sós karamellhabbal
• „Egy férfi és egy nő”: Rilette kocsonya chilis pácolt citrommal, csípős-édes zöldségekkel
Leves: Bodrogi Eszter - Bereznay Tamás
• Sült csirke velouté karalábéval és friss korianderrel
Meleg előétel: Jókuti András - Tobai Róbert
• Házinyulas risotto sült medvehagymával, saját jus-vel
Halas főétel: Magyarósi Csaba – Hammer Zoltán
• Tőkehal szárított sonkával, briós kéregben, petrezselymes burgonyafőzelékkel, kaprival, marinált újhagymával
Húsos főétel: Ugrai Nagy Tünde – Horváth Gábor
• Borjúnyak 'Orloff' csicsóka gratinnel, mangolddal, paradicsomos jus-vel
Desszert: Nábelek Zsófia – Jahni László
• Zöldalma "kolbász" rétes morzsában, sós karamellhabbal
Bővebb információ: http://www.facebook.com/events/103860039802660/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése