2013. március 19., kedd

Macaron, Winnie, Etyek, azaz, hova menjünk a héten? (márc. 18-24.)

Talán már az idő is megjavul, így szívesebben mozdulunk ki a héten. Íme, néhány jó program, amiről kár lenne lemaradni.



Március 20., szerda, II. Macaron Nap - helyszín: Akvárium 

Március 20-án 15-21 óráig minden a macaronról fog szólni az Akvárium Klubban az Erzsébet téren.
Csomó kiállító, színesebbnél színesebb macaronokkal, valamint, a SZÍNEZŐ elárulja nekünk, miért éppen azt a színű macaront szeretjük. De tartogat mondanivalókat Zólyomi Zsolt parfümőr is, valamint, Giannival beszélgetek arról, hogy került a macaron - ez esetben maccarone :-) - Olaszországból Franciaországba, s még számtalan izgalmas program, verseny, enni - és innivaló. 
Bővebb információk és jegyvételi lehetőség: http://macaronnap.hu/2013/03/06/macaron-nap-2013-hivatalos-program/

Március 23., szombat, Winnie gasztro - és borpiac - helyszín: Apacuka Étterem

A húsvét előtti hétvégén megszervezi a Borjour új rendezvényét, a Winnie gasztro- és borpiacot. A március 23-i rendezvényen az érdeklődők egész nap szabadon kóstolhatnak és jelentős kedvezményekkel vásárolhatnak is a kiállító borkereskedések, gasztroboltok kínálatából.
A Winnie teljes mértékben non-profit kezdeményezés: a látogatóknak ingyenes a belépés, és a szervezők a kiállítóktól sem kérnek semmiféle juttatást. A Borjour célja, hogy összehozza a kisebb, de a minőségi termékek iránt elkötelezett kereskedőket és az igényes fogyasztókat.
A helyszín az Apacuka étterem és varieté, mely három szinten biztosít hangulatos környezetet a piacozáshoz a Nagymező utcában, ahol reményeink szerint hamarosan önt is viszontlátjuk! 

Március 23., szombat, Etyeki Piknik

Ezt a programot a Chili&Vanílián találtam, s nagyon érdekesnek ígérkezik. Egész napos piknik Etyeken, ahol lesz sonka, muzsika, eszem-iszom, gyerekeknek játszási lehetőség, főzőcskézés, sétálgatás, nevetgélés, kikapcsolódás. A Rókusfalvy birtok pedig főzőversenyre invitálja a küzdő szelleműeket. 
Bővebb információ: http://www.etyekipiknik.hu/

Március 24., vasárnap, Séfek&Bloggerek közös vacsora a Várban

Elsőként lesz ilyen rendezvény, ahol bloggerek és séfek főznek közös vacsorát a Halászbástya Étteremben. A párok sorsolás útján "találtak egymásra", s íme az eredmény, vagyis a menü és a párok:
Hideg előétel: Mautner Zsófia - Bíró Lajos
• „Egy férfi és egy nő”: Rilette kocsonya chilis pácolt citrommal, csípős-édes zöldségekkel
Leves: Bodrogi Eszter - Bereznay Tamás
• Sült csirke velouté karalábéval és friss korianderrel
Meleg előétel: Jókuti András - Tobai Róbert
• Házinyulas risotto sült medvehagymával, saját jus-vel
Halas főétel: Magyarósi Csaba – Hammer Zoltán
• Tőkehal szárított sonkával, briós kéregben, petrezselymes burgonyafőzelékkel, kaprival, marinált újhagymával 
Húsos főétel: Ugrai Nagy Tünde – Horváth Gábor
• Borjúnyak 'Orloff' csicsóka gratinnel, mangolddal, paradicsomos jus-vel
Desszert: Nábelek Zsófia – Jahni László
• Zöldalma "kolbász" rétes morzsában, sós karamellhabbal


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése