Kiderült, ki az a 12 séf, akik részt vehetnek a Bocuse d'Or
verseny magyarországi selejtezőjén
A kb. egy hónapja lezárult Magyar Bocuse d’Or Akadémia
pályázata a mai napon hirdetett eredményt. A neves szakemberekből álló zsűri
értékelte a pályázatokat és döntött arról, hogy a világ leghíresebb szakácsversenyének
decemberben megrendezésre kerülő magyar selejtezőjén kik mérhetik össze
tudásukat.
A zsűritagok:
Bíró Lajos
Csapody Balázs
Hamvas Zoltán
Sárközi Ákos
Segal Viktor
Vomberg Frigyes
Wolf András
A pályázat célja a legalkalmasabb, legtehetségesebb
szakácsok megtalálása, akik közül a december 13-ai selejtezőt, majd a februári
döntőt követően dől el, hogy a 2016 májusában Budapesten megrendezésre kerülő
Bocuse d’Or Europe versenyen – ahol 20 európai ország séfjei mérik össze
tudásukat és tehetségüket - ki képviselheti Magyarországot. Ha a korábbi magyar
versenyzőkhöz; Széll Tamáshoz és Molnár Gáborhoz hasonló sikeres szereplés
megismétlődik, a magyar versenyző ezen a versenyen kvalifikálja magát a Bocuse
d’Or Lyon 2017-es világdöntőjére.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Hamvas Zoltán
elmondta; „A pályázati felhívásra minden várakozást felülmúlva 19 érvényes
pályázat érkezett. A zsűri elsősorban a kidolgozottságot, a szezonalitást, a
húsok és köretek arányát, valamint a változatos technológiák használatát
értékelte, de emellett fontos szempont volt a befektetett munka is, hiszen a
Bocuse versenyzőkre kemény munka vár. Olyan embert keresünk, aki képes sokat
dolgozni a célért.”
A zsűri döntése alapján, a bírálati szempontoknak, valamint
a Bocuse d’Or magyarországi selejtező versenykiírásának, a verseny
színvonalának és szellemiségének az alábbi versenyzők feleltek meg:
Domján Richárd - Bock Bisztró, Budapest
Győrffy Árpád - Kollázs Four Seasons, Budapest
Katona András - 12 Hay Hill, London, Egyesült Királyság
Kovács Attila -
Spaletta Étterem és Sörház, Kecskemét
Mizsei János - Mák Bisztró, Budapest
Molnár Péter - Johanna Maier Filzmoos, Ausztria
Pohner Ádám - Olimpia Étterem, Budapest
Sándor Rodrigo - Costes downtown, Budapest
Sipos András - NU bistro, Budapest
Sugár Róbert - Kistücsök Étterem, Balatonszemes
Szabó László - Helyszíni szolgáltatások, Sodexo
Volenter István - 67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár
A pályázat témája a
mangalica tarja, a mangalica karaj vagy a mangalica pofa és nyelv volt,
amelyhez a piac zöldség- és gyümölcskínálatából lehetett választani. A fenti
három húselem közül legalább kettőt, míg a piac kínálatából legalább három
zöldség vagy gyümölcs felhasználását kellett a pályázó által beküldött
receptben bemutatni.
A 2015. december 13-án megrendezésre kerülő
magyarországi selejtező versenykiírására és témájára hamarosan fény derül.
A verseny állomásai:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése