2015. szeptember 15., kedd

Bocuse d'Or selejtező - mától hivatalos a résztvevők listája

Kiderült, ki az a 12 séf, akik részt vehetnek a Bocuse d'Or verseny magyarországi selejtezőjénA kb. egy hónapja lezárult Magyar Bocuse d’Or Akadémia pályázata a mai napon hirdetett eredményt. A neves szakemberekből álló zsűri értékelte a pályázatokat és döntött arról, hogy a világ leghíresebb szakácsversenyének decemberben megrendezésre kerülő magyar selejtezőjén kik mérhetik össze tudásukat.

A zsűritagok:
Bíró Lajos
Csapody Balázs
Hamvas Zoltán
Sárközi Ákos
Segal Viktor
Vomberg Frigyes
Wolf András

A pályázat célja a legalkalmasabb, legtehetségesebb szakácsok megtalálása, akik közül a december 13-ai selejtezőt, majd a februári döntőt követően dől el, hogy a 2016 májusában Budapesten megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe versenyen – ahol 20 európai ország séfjei mérik össze tudásukat és tehetségüket - ki képviselheti Magyarországot. Ha a korábbi magyar versenyzőkhöz; Széll Tamáshoz és Molnár Gáborhoz hasonló sikeres szereplés megismétlődik, a magyar versenyző ezen a versenyen kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2017-es világdöntőjére.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Hamvas Zoltán elmondta; „A pályázati felhívásra minden várakozást felülmúlva 19 érvényes pályázat érkezett. A zsűri elsősorban a kidolgozottságot, a szezonalitást, a húsok és köretek arányát, valamint a változatos technológiák használatát értékelte, de emellett fontos szempont volt a befektetett munka is, hiszen a Bocuse versenyzőkre kemény munka vár. Olyan embert keresünk, aki képes sokat dolgozni a célért.” 
A zsűri döntése alapján, a bírálati szempontoknak, valamint a Bocuse d’Or magyarországi selejtező versenykiírásának, a verseny színvonalának és szellemiségének az alábbi versenyzők feleltek meg:

Domján Richárd - Bock Bisztró, Budapest
Győrffy Árpád - Kollázs Four Seasons, Budapest
Katona András - 12 Hay Hill, London, Egyesült Királyság
Kovács Attila -  Spaletta Étterem és Sörház, Kecskemét
Mizsei János - Mák Bisztró, Budapest
Molnár Péter - Johanna Maier Filzmoos, Ausztria
Pohner Ádám - Olimpia Étterem, Budapest
Sándor Rodrigo - Costes downtown, Budapest
Sipos András - NU bistro, Budapest
Sugár Róbert - Kistücsök Étterem, Balatonszemes
Szabó László - Helyszíni szolgáltatások, Sodexo
Volenter István - 67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár

A pályázat témája a mangalica tarja, a mangalica karaj vagy a mangalica pofa és nyelv volt, amelyhez a piac zöldség- és gyümölcskínálatából lehetett választani. A fenti három húselem közül legalább kettőt, míg a piac kínálatából legalább három zöldség vagy gyümölcs felhasználását kellett a pályázó által beküldött receptben bemutatni.
A 2015. december 13-án megrendezésre kerülő magyarországi selejtező versenykiírására és témájára hamarosan fény derül.

A verseny állomásai: Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése