Az elmúlt idők egyik legjobb kezdeményezése szerintem a
hazánkba érkező menekültek bemutatása egy egészen más oldalról. Mégpedig a
gasztronómia kultúrája felől.
EGY HÉT A MENEKÜLTEK KONYHÁJÁBAN
Az érdeklődők 2015. szeptember 28 - október 04. között négy
ország - Szíria, Afganisztán, Szomália és Eritrea - jellegzetes fogásait
kóstolhatják meg 10 budapesti vendéglátóhelyen.
A Körítésben résztvevő helyek: Anker Klub, Castro Bistro,
Dzsángó, Édes Sári, Finomító Kantin, Kisüzem, LEVES., Manga Cowboy!, Pékműhely,
Tranzit Art Café.
A Tranzit Art Café hétköznap az alábbi szír ételeket készíti
Raniával: Baba Ghanoog-gal kezd hétfőn (ez egy padlizsános mártogató), kedden
Shakriyát (joghurtos marha babérlevéllel), szerdán Freekeh-t (csirke
árpagyönggyel) csütörtökön ismét Baba Ghanoog-ot és pénteken Ma’amul-t
kardamomos teával szolgál fel.
Naszádi Sára, az Édes Sári tulajdonosa egy jellegzetes szír
süteménnyel, a Ma’amult-tal várja a vendégeket, amelyet Zéna, a szír-magyar
lány tanított meg neki. A Ma’amul eredetileg egy grízes tészta, amelyet
datolyával töltenek meg, de Sára szerint a magyar ízlésnek kissé száraz, így
linzertésztából készítik el.
A Castro Bisztró is szír fogásokra alapoz. Levessel,
főétellel és desszerttel készül, ami vasárnapig napi ajánlatban szerepel a
kínálatukban.
A további menük ITT olvashatók.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése