2015. szeptember 16., szerda

Szeretettel Milánóból és Palermóból! Nespresso - két recepttel -

Nem tudom ki, hogy áll ezekkel a csinos kis kapszulás Nespresso kávéfőzőkkel, de én nagyon szeretem őkte. Kényelmes, gyors, s nem utolsó sorban változatos kávézásra ad lehetőséget. 
Hiszen a Nespresso minden évben megalkotja limitált kiadású termékeit, újra meg újra kellemes meglepetést szerezve ezzel az érzéki örömök és a különleges kávék rajongóinak. A márka idén két Limited Edition ristrettót alkotott – a Tribute to Milano és a Tribute to Palermo keverékeket –, amelyek a sokszínű és gazdag olasz kávékultúra előtt tisztelegnek, felidézve két nagyon eltérő hangulatú város, Milánó és Palermo atmoszféráját.

SZERETETTEL MILÁNÓBÓL ÉS PALERMÓBÓL! NESPRESSO - KÉT RECEPTTEL -


“A Trieste és a Napoli Limited Edition kávék után folytatni akartuk a sikeres olasz sorozatot, ezért új termékeinkben most Milánó és Palermo utánozhatatlan kávékultúráját elevenítettük fel. A Tribute to Milano keverékhez a pörgős és elegáns Milánó nyüzsgése adta az ihletet; ebben a városban az emberek egy bárban állva, gyorsan hörpintik fel kávéjukat. Ezzel szemben a Tribute to Palermo egy erőteljes, intenzív ízvilágú és testes ristretto. Ez a kávé a szicíliai piacok illatorgiáját idézi, és ízvilágát kakaós aromák, fűszeres, borsos jegyek színesítik – vagyis csupa olyasmi, amit Palermo piacain sétálgatva is megtapasztalhatunk,” mondta el Karsten Ranitzsch (Head of Coffee, Nespresso).
A Nespresso neve egyet jelent a minőséggel, így a legfinomabb Arabica és Robusta kávékból készített két új Limited Edition ristretto, a Tribute to Milano és Tribute to Palermo különleges kávéélményt kínál.
Az intenzív ízvilágú kávék rajongói számára mindkét Limited Edition ristretto tökéletes választást jelent majd, annál is inkább, mert feketén és tejjel egyaránt izgalmasnak ígérkeznek. Élvezze a Tribute to Milano intenzív aromáit latte macchiatoként, amelynek krémes, tejes ízei harmonikusan hangsúlyozzák ki a karamellás aromákat, és ízlelje meg a Tribute to Palermo kávét egy aromás cappuccino formájában, amelyben jól érvényesül az ital testessége és erőteljes karaktere!
A Tribute to Milano és a Tribute to Palermo 2015. augusztus 31-től korlátozott időn át világszerte kapható lesz a www.nespresso.com honlapon, a Nespresso Boutique-okban, valamint telefonon, a Nespresso Club-on keresztül.10 kapszula ára 1400 Ft.


 Tribute to Milano
Ristretto 25 ml /  Intenzitás: 9
A kávé profilja: Rendkívül aromás ristretto. Eleganciáját a kifinomult, gyümölcsös aromák és az édeskés, gabonás ízjegyek kellemes egyensúlya adja.
Származási hely: A dél-amerikai és közép-amerikai Arabica kávék ízeit guatemalai Robusta emeli ki.

Tribute to Palermo
Ristretto 25 ml /  Intenzitás: 11
A kávé profilja: Az erőteljes pörkölés előhozza a kávé kakaós aromáit és fűszeres, borsos ízjegyeit. A testes, ugyanakkor selymes textúrájú ristretto ízei rendkívül intenzíven érvényesülnek.
Származási hely: Kelet-afrikai Arabica és Robusta kávék erőteljes keveréke.

KÁVÉRECEPTEK

Fügés-mézes cappuccino

Hozzávalók
1 teáskanál fügedzsem
2 teáskanál méz
2 Tribute to Milano kapszula
Cantuccini a dekorációhoz
Tej

Elkészítés
Tegyünk egy teáskanál fügedzsemet egy csésze aljára. Öntsük a 2 Tribute to Milano ristretto-t a dzsem tetejére. Majd adjuk a mézet a tejhez, és készítsünk mézes tejhabot. Öntsük a tejhabot óvatosan a kávé tetejére. Szórjuk meg cantuccini morzsákkal, és szolgáljuk fel.


Rozmaringos & Málnás Latte Macchiato


Hozzávalók
2 teáskanál málnadzsem
2 cl rozmaringszirup
Tej
1 Tribute to Palermo (40ml) kapszula

Elkészítés
Helyezzük a málnadzsemet egy pohárba. Készítsünk a tejből és a rozmaringszirupból tejhabot. Öntsük a tejhabot, majd egy kevés meleg tejet a pohárba. Majd öntsük az espresso-t a tetejére, és szolgáljuk fel.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése