2011. október 5., szerda

Pikáns szendvics - kezdő szakácsok is elkészíthetik -

Vacsorára szeretünk olyan ételeket enni, melyek mindamellett, hogy gyorsan elkészülnek, finomak is és laktatnak egyaránt. Ilyen a következő vacsoralehetőség is.

PIKÁNS SZENDVICS - KEZDŐ SZAKÁCSOK IS ELKÉSZÍTHETIK - 


Hozzávalók - 1 személyre - 
- 1 db. zsemle mindkét felén megpirítva
- néhány db. jégsaláta 
- 1 db. sült bacon kettévágva
- 1 db. tükörtojás
- 6 szem koktélparadicsom
- 2-3 ek. modenai balzsamecet

Elkészítés
A zsemlét félbe vágjuk és mindkét felén megpirítjuk. Míg pirul, addig egy serpenyőben a bacon szeletet megpirítjuk. Azért nem a sütőben sütőpapíron, mert a paradicsomhoz és a tükörtojáshoz kelleni fog az a nagyon kevés zsír, ami kisül belőle.
A sült bacont félbe vágjuk ha megsült. Közben a zsemle is elkészül. Teszünk bele néhány darab jégsalátát, majd ráfektetjük a bacon szeleteket. Elkészítjük a tükörtojást, s azt is a szendvicsbe tesszük. Én a tükörtojás sárgáját folyékonyan szeretem, de ekkor számítsunk rá, hogy amikor esszük, kicsit ki fog folyni. Majd amikor ez is kész, még mindig ugyanabba a serpenyőbe beletesszük a koktélparadicsomokat, melyeket előtte félbe vágunk, majd ráöntjük a balzsamecetet, s a kis gázrózsa nagy lángján hirtelen összepároljuk. A paradicsomoknak nem kell sok idő, épphogy kicsit megpuhuljanak, s máris tehetjük a szendvics tetejére. Ha ezzel is megvagyunk, akkor rátesszük a zsemle tetejét és már ehető is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése