A kulináris élmények Olaszország után - az én szememben - Franciaországban folytatódnak tovább. Ez szintén az a gasztronómia állomás, ahol mindent tökéletes minőségben és ízvilágban lehet fogyasztani. Még a salátákat is, melyeket leginkább vidéken készítenek el kiválóan.
FRANCIA SANZON: VIDÉKI ROMANTIKA - saláta -
Hozzávalók - 1 személyre -
- - 80 gr vegyes saláta – endivia, jégsaláta, sárgarépa, vörös radicchio, ruccola –
- - 1 szelet ¾ cm vastag toka szalonna
- - 1 szelet angol húsos szalonna
- - 2 vékony szelet kolbász – ha van kolbászos kenyerünk, akkor ez nem kell –
- - 1 szelet 1 cm széles, 15 cm hosszú kenyér
- - 1 púpos tk. dijoni mustár
- - 6 tk. olíva olaj + 1 ek.
- - 1 tk. vörösbor ecet
- - só, bors
- - 5 dkg kékpenészes sajt – vagy rokfort sajt –
- - 1 marék dió
- - 10 szál darabolt snidling
Elkészítés
A salátát egy tálba öntjük. Utána a szalonnákat csíkra vágjuk a kolbászt apró kockára vágjuk és 1 ek. olíva olajon megpirítjuk. Amikor már az összes zsír kijött belőlük, hozzá tesszük a kb. 2 cm hosszúra vágott kenyérkockákat, átforgatjuk, hogy felszívja a zsírt és elzárjuk alatta a tüzet.
Elkészítjük az öntetet a mustárból, 6 tk. olíva olajból, vörösbor ecetből, sóból és borsból úgy, hogy alaposan összeverjük egy kis tálban.
Ez után apróra vágjuk a diót és a snidlinget.
Mindezeket követően a salátára öntjük az öntetet, majd a snidlinget és a diót, s végül a kenyeres szalonnát, s kézzel jól összekeverjük. A végén sajtot szórunk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése