2012. február 1., szerda

Dolce Vita - az én (íz)világom: Piros és zöld sült ricotta zöld salátával és a januári játék nyertese

Ha nincs nyár, legalább a hangulatát idézzük meg. Én igyekszem így "átvészelni" a hosszú és hideg telet. 
Ez is egy ilyen étel lesz. Tipikus olasz, mediterrán ízvilágú finomság gyorsan, akár egy könnyű vacsorának.

DOLCE VITA - AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM: PIROS ÉS ZÖLD SÜLT RICOTTA ZÖLD SALÁTÁVAL és a januári játék nyertese


Hozzávalók
- 1 doboz ricotta
- 1 kisebb tojás
- 2 ek. reszelt parmezán
- 1 púpos ek. liszt
- 1 ek. apróra vágott szárított paradicsom
- 6 szál hosszabb snidling apróra vágva
- 6 szál petrezselyem apróra vágva
- 0,5 db. citrom reszelt héja
- olaj a sütéshez
- só, bors

Zöldsaláta
- vegyes saláta
- paradicsom kockára vágva
- olíva olaj
- citromlé
- só, bors

Elkészítés
A sült ricottához az olaj kivételével minden összetevőt összekeverünk, s enyhén kemény masszát kell kapnunk, amit lehet formázni. Amikor készen vannak a lapos kis tallérok, forró olajban pár perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A zöldsalátához az összetevőket ízlés szerint egy nagy tálba kézzel összekeverjük és a sült ricottához tálaljuk. 

A JANUÁRI JÁTÉK NYERTESE: BENKŐ-TATÁR ANIKÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése