2012. május 5., szombat

Anyák Napjára - Duplán fondantos eper

Közeledik az Anyák Napja, s már egy egész napja azon gondolkodom, mivel lepjem meg anyukámat. Valahol láttam a csokoládés epret. Elgondolkodtam a dolgon, érdemes lenne egy egészséges bonbont készíteni anyukámnak - meg a keresztanyukámnak és az anyósomnak is :-) -. 
Viszont, anyukám cukorral eszi az epret. Na, ezt, hogy oldjam meg? Hát persze, hogy dupla fondanttal :-). 

ANYÁK NAPJÁRA - DUPLÁN FONDANTOS EPER

Hozzávalók
- 20 db. nagy eper
- 6 dkg étcsokoládé - min. 75%-os -
- 6 bő ek. cukor
- 4 ek. víz

Elkészítés
Először a cukor fondantot készítjük el. A cukrot a vízzel közepes lángon addig főzzük, amíg fáradtan folyékony nem lesz. Ez annyit tesz, hogy már nem folyékony, hanem olyan állagú, mint a híg méz.
Levesszük a tűzről, s az epreket gyorsan megforgatjuk benne darabonként, s sütőpapírra tesszük őket egymástól kellő távolságra. Majd a végén újból megforgathatjuk a cukor fondantban, ha édesebben szeretjük. 
Amíg hűl, addig elkészítjük a csokoládé fondantot is. Gőz fölött a csokoládét megolvasztjuk, s nagyon gyorsan megforgatjuk benne félig vagy teljesen az epreket szintén egyenként, s egy tálcára helyezett sütőpapírra tesszük őket - ha közben kezdene megkeményedni a csokoládé, ismét gőz fölött olvasszunk rajta -.
Nagyon fontos, hogy minden egyes mártás után, legyen az cukorszirup vagy csokoládé, mielőtt tovább mennénk, feltétlen meg kell várni, hogy az előző mártás már hideg, szinte szilárd legyen az epren. 
Ha a csokoládé kihűlt, min. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Boldog Anyák Napját minden Édesanyának! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése