2012. május 2., szerda

Castagnaccio, a toszkán gesztenyelisztes torta

Közeledik az időpont, hogy indulok Toszkánába a főzőkurzusra, s úgy látszik, ez az izgalom már áttevődött a konyhámba is :-D.
Ma egy nagyon finom, tipikusan toszkán desszertet ajánlok, ami gesztenyelisztből készül. 

CASTAGNACCIO, A TOSZKÁN GESZTENYELISZTES TORTA - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM


Hozzávalók
- 0,5 kg gesztenyeliszt
- 1 tk. só
- 0,5 dl hideg víz
- 1 ek. extra szűz olíva olaj
- 4 dkg fenyőmag
- 2 tk. finomra vágott rozmaringlevél
- 1 doboz ricotta
- 1 ek. cukor
- 1 marék pirított dió

Elkészítés
A gesztenyeliszthez hideg vizet csorgatunk annyit, hogy az állaga olyan legyen, mint a tejszín. Majd beletesszük az olajat, sót, fenyőmagot és rozmaringlevelet, s elkeverjük benne.
Egy kiolajozott tortaformába tesszük, s 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg úgy nem néz ki, mint a csokitorta.
A ricottát összekeverjük a cukorral, a sütemény tetejére tesszük, majd pirított dióval megszórjuk.

2 megjegyzés:

  1. Ez isteni lehet! Még sosem használtam gesztenyelisztet!

    VálaszTörlés
  2. Nyammmikám, pedig nagyon-nagyon finom édes dolgokhoz, feltétlen tegyél vele egy próbát!

    VálaszTörlés