Íme pl. egy poharas finomság, néhány olasz hozzávalóval.
OLASZ EPER-ÁLOM - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM
Hozzávalók - 2 személyre, azaz 2 db. pezsgőspohárhoz -
- 5 nagy db. eper
- 8 db. amaretto keksz
- 1 ek. citromlé
- 60 gr olasz habcsók massza: 23 ml víz, 1 kk. citromlé, 33 gr
tojásfehérje, 73 gr cukor, 1 tk. eperpép – 1 db. közepes epret villával pépesre
dolgozunk -
Elkészítés
Először elkészítjük az olasz habcsókot. A cukrot,
citromlevet és vizet 120 fokosra forraljuk, közben a tojásfehérjét félkemény
habbá verjük. Majd, miközben verjük a habot, belecsurgatjuk a cukorszirupot.
Hozzáadjuk az eperpépet és szinte kemény habbá verjük.
Ha kész, az epret a citromlével kézi botmixerrel
összeturmixoljuk, majd a habcsókhoz keverjük. Belekeverjük az apróra tört
amaretto kekszet és fogyasztás előtt fél órára a hűtőbe tesszük.
Az a bajom, hogy meózom az epret. Úgy, hogy natúr eszek egy szemet. Egyre ritkábban van olyan íze, mint amire emlékszem. Ezek a mostani ízek viszont nem eperre vallanak és nem is tetszenek. Leginkább idős fejkendős nénikéknél lelhető fel az igazi.
VálaszTörlés