2011. július 20., szerda

Fehérboros csillagtök-krémleves pirított tökmaggal

Bár a nyár ma elég érdekes arcát mutatta, hiszen ősziesre hűlt az időjárás, de ettől még egy finom krémleves, ami már talán egy kicsit emlékeztet is az őszre, nagyon jól tud esni. 

FEHÉRBOROS CSILLAGTÖK-KRÉMLEVES PIRÍTOTT TÖKMAGGAL


Hozzávalók - kb. 4 személyre -
- 0,5 kg csillagtök - pucolt és kimagozott állapotban -
- 2 dkg vaj
- 1 db. paradicsom húsa - megpucolva és kimagozva -
- 0,5 db. közepes fej hagyma
- 0,5 l alaplé
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 0,5 db. citrom leve
- 1 dl száraz, minőségi fehérbor
- szerecsendió, só, bors

Elkészítés
A tököt kockára vágjuk és besózzuk. A hagymát apró kockára vágjuk és a vajon megpároljuk, majd hozzá adjuk a tejet, tejszínt, bort és alaplevet. 1-2 percig főzzük, majd beletesszük a tököt és a paradicsomhúst. Lefedve 10-15 percig főzzük. Utána kézi botmixerrel összepépesítjük. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval, s végül hozzáadjuk a citromlevet. Pirított tökmaggal és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése