2011. július 9., szombat

3 sajtos tészta dióval és fehérborral

Nyáron leginkább azokat az ételeket szeretjük - legalább is én -, amelyek nem túl megterhelőek a szervezetnek. Ezeknek az ételeknek van két nagy előnyük még. Az egyik, hogy legtöbbször egészséges hozzávalókból készülnek, valamint, nagyon könnyű elkészíteni őket. Ilyen a következő recept is.

3 SAJTOS TÉSZTA DIÓVAL ÉS FEHÉRBORRAL 


Hozzávalók - 4 személyre -  
- 50 dkg tollhegy tészta
- 1 db nagy fej hagyma
- 15 dkg kékpenészes sajt
- 10 dkg Gouda sajt
- 20 dkg krémsajt
- 2 ek. vaj
- 1 dl tej
- 1 dl fehérbor
- 1 db közepes fokhagyma
- 1 dl zöldségleves
- 1-2 ek. citromlé
- 3 dkg durvára vágott dióbél
- kevés szerecsendió, esetleg só és bors


Elkészítés: 
Megfőzzük a tésztát félkeményre, ahogy az olasz receptemben is írtam. Közben a hagymát és fokhagymát meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A sajtokat kisebb darabokra tépjük.
Felforrósítjuk a vajat és a hagymát megpirítjuk benne, majd a végén beletesszük az apróra darabolt fokhagymát is. Pár percig sütjük még, amíg a fokhagyma illatot enged. Ezután felöntjük tejjel és a levessel, fehérborral és 5 percig főzzük. A sajtokat beleszórjuk, a krémsajtot belenyomjuk a tubusból és lassú tűzön felolvasztjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval és citromlével ízesítjük. Végül beleszórjuk a diódarabokat és összekeverjük a tésztával.

1 megjegyzés:

  1. Ma egy nagyon kedves középiskolai barátnőm a következőket küldte az iwiw-en ehhez a recepthez:
    "Megfőztem ma ezt, isteni lett! Köszi szépen! :)"
    Innen üzenem neki, Tündikém, én köszönöm a dícsérő szavakat!

    VálaszTörlés