2011. július 30., szombat

Illatos birkasült mustármártással és vörös piszke szufléval

Pár héttel ezelőtt leírtam, hogyan is kell vörös piszke lekvárt, majd abból vörös piszke szuflét készíteni. 
Elérkezett az idő, hogy köretnek használjuk ezt a remek, kicsit édes-savanykás tésztaféleséget. Mivel ezt már el tudjuk készíteni, így már csak az illatos birkasült marad és a mustármártás.

ILLATOS BIRKASÜLT MUSTÁRMÁRTÁSSAL ÉS VÖRÖS PISZKE SZUFLÉVAL

Illatos birkasült
Hozzávalók - 2 személyre -
A birkahúst 24 órára az alábbi pácba teszem: 25 dkg tiszta birkahús, faggyútól, hártyától mentes, szín hús:
- 5 dkg apróra vágott vöröshagyma
- 1 gerezd pépesített fokhagyma
- 1 tk. reszelt citromhéj
- 0,5 tk. rozmaring
- 0,5 tk. őrölt kardamom
- 0,5 tk. őrölt szerecsendió
- 1 db. babérlevél
- 6 szál koriander
- 0,5 tk. őrölt római kömény
- 20 ml vörösbor ecet
- 30 ml olíva olaj
- 30 + 0,5 - sütéshez kell majd - ml száraz, minőségi vörösbor
- só, bors

Elkészítés
24 óra múlva a húst a páclével és 0,5 dl száraz, minőségi vörösborral 200 fokos sütőben, alufóliával letakarva puhára pároljuk. Majd kiveszünk bő 0,5 dl páclevet, a többiben pedig megsütjük a húst. Ha megsült a hús, ízlés szerint sózom, borsozom.

Mustármártás
Hozzávalók
- 0,5 dl páclé - amelyben már sült a hús -
- 1-2 tk. Clovis muskotályos mustár - ízlés szerint lehet több is -
- só, bors

Elkészítés
A páclébe keverem a mustárt és ízlés szerint sózom, borsozom.

Míg a hús sül, elkészítjük a vörös piszke szuflét. Amikor minden kész, egy kis szelet kenyeret tűz fölött megpirítunk, majd ráhelyezzük a húst, öntünk rá mustáros öntetet és vörös piszke szufléval tálaljuk.

1 megjegyzés: