2011. július 27., szerda

Gyömbéres-vörösboros görögdinnye-krémleves

Végre ismét közeledik a nyár, a hűtőben pedig árválkodott egy fél görögdinnye. Úgy gondoltam, miért ne lehetne belőle valami nyári finomság. Például egy jó kis leves. :-D

GYÖMBÉRES-VÖRÖSBOROS GÖRÖGDINNYE-KRÉMLEVES


Hozzávalók - kb. 3 személyre -
- 70 dkg görögdinnye hús - magmentesen -
- fél citrom leve
- 2 tk. cukor
- kevés gyömbér
- 3/4 dl vörösbor
- 2 db. szegfűszeg
- 1 lapos kk. őrölt fahéj
- 1 lapos kk. kardamom
- 1 dl főzőtejszín

Elkészítés
A dinnyéből kiszedünk pár kis gombócot, amit majd a kész levesbe teszünk. Utána a dinnyehúst  kockára vágjuk és kézi botmixerrel összepépesítjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, cukrot, kőmozsárban összepépesített gyömbért, vörösbort, szegfűszeget, fahéjat, vanília eszenciát és a kardamomot, s elkezdjük összefőzni. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a főzőtejszínt is, és sűrűsödésig főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése