2011. augusztus 10., szerda

Almás hamburgerhús karamellizált hagymával

Alapvetően a hamburger egy nagyon praktikus vacsora. Gyorsan elkészíthető, finom, főleg ha új ízeket is adunk hozzá, s nem utolsó sorban laktató, leginkább akkor, ha otthon készítjük.

ALMÁS HAMBURGERHÚS KARAMELLIZÁLT HAGYMÁVAL


Hozzávalók - kb. 8 hamburgerhez -
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 db tisztított alma lereszelve
- 1 db. tojás
- 3/4 közepes fej hagyma

- salátalevél
- 2 ek. barna cukor
- 1 ek. vaj
- só, bors
- olaj a sütéshez

- 6-8 db. hamburgerzsemle


 Elkészítés:
A hagymát felszeleteljük, s a vajon a cukorral megkaramellizáljuk. Közben a húst összekeverjük a reszelt almával, a tojással és sózzuk-borsozzuk. Ha kész a karamellizált hagyma, azt is a húshoz keverjük, tenyérnyi, lapos korongokat készítünk és olajon kisütjük.
A zsemlékbe salátalevelet teszünk - tehetünk még bele uborkát, paradicsomot, mustárt, stb., de minél több minden lesz a zsemlében, annál jobban el fog tűnni a hús egyedi íze -, ráhelyezünk egy húskorongot, majd a zsemle tetejét is visszatesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése