2012. május 16., szerda

Mascarpone-s spagetti

A tészta mindig jó választás minden étkezéshez. Legalábbis én sokszor eszem tésztát. Könnyű elkészíteni, laktató, s kiválóan lehet ízesíteni, szinte minden jól passzol hozzá. Legyen az zöldség, hús, sajt, akármi.
Most is egy ilyen, kb. 20 perc alatt elkészíthető spagettit hoztam.

MASCARPONE-S SPAGETTI - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM



Hozzávalók
- 125 gr spagetti
- 125 gr mascarpone
- 2 ek. reszelt parmezán sajt
- 1 ek. reszelt pecorino sajt
- 2 db. tojás sárgája
- só, bors, szerecsendió
- 2 tk. citromlé
- kb. 1 bő ek. szárított paradicsom
- víz a tészta megfőzéséhez

Elkészítés 
Feltesszük főni a tésztát sós vízben. Közben egy serpenyőben összekeverjük a tojás sárgáját, reszelt sajtokat és mascarponet, s kis lángon feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendiózzuk, majd hozzáadjuk a darabokra vágott szárított paradicsomot és a citromlevet. Sűrűsödésig főzzük, majd mielőtt a tészta elkészülne, a vizéből 2 ek-lal a mártáshoz keverünk, s megvárjuk, amíg enyhén besűrűsödik a mártásunk, ez kb. 1-2 perc.
Majd leszűrjük a tésztát - nem öblítjük le, mert akkor a sót lemossuk róla! -, a masszához keverjük, s melegen fogyasztjuk. 

3 megjegyzés:

  1. Csak csorgatom itt ..Most épp diétán vagyok. Vissza kell venni kicsit, mert nem szeretném a kedvenc derékszíjam lecserélni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÓÓÓÓÓ, de hát enni mégiscsak kell...s akkor viszont egyél egy kis finom tésztát! :-D

      Törlés
    2. Most zömében salátafélék, zöldségek, száraz húsok, halak.
      Melindának van egy kéthetese, én nem értek ezekhez. Már párszor csinálta és be szokott válni neki. Ez amolyan kezdeti, olyan ráhangoló. Én meg csak vele tartok, mert így könnyebb neki. Pár kiló mínusz meg nekem sem árt majd. :)

      Törlés