2012. július 15., vasárnap

Citrusos sárgadinnye krémleves

Végre elérkezett a sárgadinnye szezonja is, amit nagyon szeretek. Finom desszertnek, egyszerűen csak magánban, naná, hogy sonkával is, ahogy Olaszországban szinte minden étteremben tudjuk fogyasztani, aztán kiváló cukorral, rummal, sok mindennel, egy igazán fantáziadúsan elkészíthető gyümölcs.
Mi most krémlevest készítünk belőle, citrusosan.

CITRUSOS SÁRGADINNYE KRÉMLEVES 


Hozzávalók
- 1,5 kg sárgadinnye
- 3 ek. cukor
- 0,5 db. citrom leve
- 1 ek. cointreau - vagy 0,5 db. narancs leve és reszelt héja - 
- 10 ek. tej

Elkészítés
A dinnyét apró kockákra vágjuk a héja nélkül, majd a cukorral feltesszük kis lángon főni. A dinnye elég levet fog ahhoz engedni, hogy megpárolódjanak benne a kockák. Amikor már puhák, kézi botmixerrel összepépesítjük őket, majd a maradék összetevőt is hozzá keverjük a péphez. Először a citromot adjuk hozzá, majd a cointreaut, s végül a tejet. Pár percig főzzük, hogy a cointreauból az alkohol kifőjön, majd lehűtjük és tálaljuk.
Igazán kellemes, citrusos ízű, nyári leves, ami nagyon gyorsan elkészíthető. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése