2012. december 8., szombat

Advent 2012 - Abszolút raffaello golyó - kézzel készített karácsonyi ajándék 2.

Amikor összeállítottam ezt a receptet, hatalmas sikere volt a családban. Olyannyira, hogy egy hét alatt kétszer el kellett készítenem. Még szerencse, hogy pillanatok alatt elkészíthető. Tökéletes karácsonyi ajándék lehet, hiszen jól záródó dobozban, a hűtőben akár 1 hétig is eláll. 

ABSZOLÚT RAFFAELLO GOLYÓ - KÉZZEL KÉSZÍTETT KARÁCSONYI AJÁNDÉK 2.


Hozzávalók - kb. 24-26 db. - 
- 10 dkg bio kókusztejpor
- 38 ml víz
- 60 gr sózatlan, minőségi vaj - ez azért fontos, mert a vaj íze sokban hozzájárul a bonbon alapízéhez -
- 53 gr cukor
- 50 gr kókuszreszelék + a forgatáshoz
- hámozott, egész mandula

Elkészítés
A vajat felolvasztom, majd félre teszem kihűlni. A vizet a cukorral összemelegítem, de amikor már elolvadt a cukor és kezd forrni a víz, leveszem. Ez idő alatt összekeverem a kókusztejport és a kókuszreszeléket, majd hozzáadom a cukros vizet és csomómentesre keverem. Ezután eldolgozom benne az olvasztott vajat, majd 1 órára a hűtőbe teszem. Egy óra elteltével kiveszem, s golyókat formálok belőle - kb. egy púpos tk-nyi masszából -, melynek a közepébe egy mandulát teszek: kiveszem a masszából a golyónyi anyagot, a tenyerembe veszem, majd a közepébe nyomom a mandulát és golyót formázok belőle. Megforgatom kókuszreszelékbe. Egy éjszakára hűtőben hagyom őket, s utána máris fogyasztható. 

1 megjegyzés:

  1. Ez egy különleges változat, még nem hallottam erről. Van is itthon kókusztejporom, Karácsonyra így készítem el... Guszta!

    VálaszTörlés