NARANCSOS-VÖRÖSBOROS-BALZSAMECETES HAGYMALEKVÁR - KÉZZEL KÉSZÜLT KARÁCSONYI AJÁNDÉK 2011 ADVENTBŐL
Hozzávalók
- 4 db. közepes fej lila hagyma
- 3 ek. olíva olaj
- 2 ek. barna cukor
- 2 dl száraz, minőségi vörösbor
- 2 ek. balzsamecet
- 1 db. narancs leve
- 1 lapos tk. fahéj
- só, bors
Elkészítés
A hagymát megpucoljuk és szálasra vágjuk. Az olajjal, borral és a cukorral feltesszük karamellizálni. Ez elég hosszú folyamat és folytonos keverést igényel, mert nagyon könnyen leéghet. Amikor már a hagyma szétesett és elszíneződött, de még nem lekvár állagú, hozzáadjuk a narancs levét, fahéjat, sót és borsot ízlés szerint. Folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg kezd lekvár állagú lenni. Az utolsó pár percben hozzáadjuk a balzsamecetet és készre főzzük.
Leginkább sült húsokhoz ajánlott fogyasztani. Felbontás után a hűtőben hosszú ideig eláll.
http://rozmaringescsokolade.blogspot.hu/2011/11/kezzel-keszitett-karacsonyi-ajandek-1.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése