2011. május 6., péntek

Nyáresti tonhalsaláta kapri bogyós vinaigrette öntettel

Nincsen jobb nyáron egy jó tonhalas salátánál. Az asztalra varázsol egy kis mediterrán hangulatot, hallani lehet a tenger morajlását, érezni a tenger édes, halra emlékeztető illatát...s ha még egyelőre nem is tudunk utazni, mert későbbre szól a nyaralási időpontunk, azért az érzéstől ne fosszuk meg magunkat!

NYÁRESTI TONHALSALÁTA KAPRI BOGYÓS VINAIGRETTE ÖNTETTEL


VINAIGRETTE ÖNTET
Hozzávalók:
- 1 tk. dijoni mustár
- 1 csipert barna cukor
- 1 db. kapri bogyó
- 1 késhegynyi bors
- 1 tk. só
- 2-2 tk. dió és olíva olaj
- fél tk. fehérborecet

Elkészítés:
Az összetevőket egy kisebb habverővel összekeverjük úgy, hogy a habverővel szétnyomjuk a kapri bogyót.

TONHALSALÁTA
Hozzávalók:
- 80 gr Eisberg Gourmet Ínyenc Mix saláta
- 1 doboz Rio Mare tonhal
- 25 gr dió
- 7 dkg kékpenészes sajt 
- 1 közepes paradicsom
- 2 tk. modenai balzsamecet
- 2 tojás
- fél citrom leve
- 10 gr frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
A salátát beletesszük egy nagy tálba. A diót illatosra pirítjuk - kis rózsán, lassú tűzön kb. 2 perc - és egy mozsárba durvára törjük és rászórjuk a salátára. A kékpenészes sajtot és a paradicsomot apró kockára vágjuk, s azt is a salátára szórjuk. A tonhalat a dobozból kivéve - leöntjük róla az olajat - szétszedjük, hogy ne álljon össze, s a salátára szórjuk és megöntözzük a citromlével és a balzsamecettel .A két tojást keményre főzzük és tojásvágóval kockára vágjuk és azt is a salátára szórjuk. Majd az egészet meglocsoljuk a vinaigrette öntettel és salátakeverővel összekeverjük. A végén a tetejére szórjuk a frissen reszelt parmezánt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése