2011. május 22., vasárnap

Sült camembert csomag - kezdő szakácsoknak is!! -

Nagyon szeretem a gyors, pikáns és könnyen elkészíthető vacsorákat. Ha pedig sajt is van benne, biztos a győzelem. S ha két fajta sajt is található a csomagban? Hm....nem lesz kérdés utána, aki szereti a sajtokat, az egyik kedvencévé fog válni ez a csemege.

SÜLT CAMEMBERT CSOMAG


Hozzávalók - 1 személyre -:
- 12,5 dkg camembert sajt
- 5-6 szem fekete olíva bogyó
- egy kis fej lila hagymának a negyede
- 6 darab fél dió
- 2 vékony szelet feta sajt
- vaj és fehér zsemlemorzsa a tálka kikenéséhez

Elkészítés:
Vegyünk kb. 12 cm átmérőjű tálkát. Kenjük ki vajjal és szórjuk meg fehér zsemlemorzsával - csak a kenyér belsejéből készül -. Majd a tálkát az oldalánál körbe rakjuk ki kb. fél cm vastagra vágott camembert sajttal. Ha ez kész, s elég magas a tálkánk egy újabb sort is rakhatunk rá - az enyém nem volt elég magas :-o -. Majd az aljára is tegyünk a tálkának a sajtból. Ez után jöhet rá a többi. Először a hagymát vágjuk apróra, s szórjuk meg vele a tálka aljára rakott sajtréteget. Majd erre jöhet a felkarikázott olíva bogyó, az apróra tört dió és a morzsolt feta sajt. Végül, a tetejére is vágjunk néhány szelet camembert sajtot.


Az egészet 200 fokos sütőben 20 perc alatt süssük meg. Nagyon laktató és nagyon finom vacsora. Tálalhatjuk kenyérrel, salátával, fehér borral, vagy mindhárommal egyszerre :-D.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése