2011. június 6., hétfő

Vacsora utáni sárgadinnye saláta

Egy kiadós vacsora után néha jól esik még egy kis gyümölcs - igaz, a mediterrán országok ezen kicsit csodálkoznak, mert ők étkezés előtt eszik a gyümölcsöt, de sebaj, nekem utána is nagyon jól tud esni :-D -. S most kezd már megjelenni az árusoknál a sárgadinnye. Készítsünk hát egy gyors, ízletes, vacsora utáni sárgadinnye salátát.

VACSORA UTÁNI SÁRGADINNYE SALÁTA


Hozzávalók - 1 személyre -
- 4 szelet, a héjánál max. 2 cm széles sárgadinnye 
- 3 tk. méz - én jelenleg akácmézet használtam, de nagyon finom tud lenni más, esetleg gesztenyemézzel is -
- 2 tk. minőségi fehérbor
- 1 tk. friss citromlé
- 1 tk. rózsaolíva olaj

Elkészítés
A sárgadinnyét héj nélkül kockára vágjuk és bele tesszük egy tálkába. Rátesszük a mézet és jó alaposan elkeverjük benne nagy mozdulatokkal, hogy ne nagyon törjön meg a sárgadinnye. Majd jöhet a fehérbor rá, az olaj és a citromlé. Egy-két átkeverés és már kész is. Egy pohár fehér borral kiváló vacsora utáni levezető. Természetesen, ez nagyobb mennyiségben is elkészíthető, de belém most ennyi fér már csak :-D.
Gyerekeknek bor helyett bodzaszörpöt tegyünk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése